BAKAN TEKİN, SULTANGAZİ'DE TOPLU OKUL AÇILIŞI VE TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI  
BAKAN TEKİN, SULTANGAZİ'DE TOPLU OKUL AÇILIŞI VE TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

BAKAN TEKİN, SULTANGAZİ'DE TOPLU OKUL AÇILIŞI VE TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Sultangazi'de Nadide-Ahmet Tütüncüoğlu İlkokulu ve Ortaokulu, Cebeci İlkokulu ve Sultançiftliği Mahallesi Ana Kucağının açılışı ile Cebeci Mahallesi Ana Kucağının temel atma törenine katıldı.

Bakan Yusuf Tekin, Nadide-Ahmet Tütüncüoğlu İlkokulu ve Ortaokulunun bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Millî Eğitim Bakanlığı olarak vatandaşların beklentilerini yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, özellikle yatırım konusunda iki grup paydaşın desteğini çok önemsediklerini söyledi.
 
Tekin, "İkisi de olmazsa işlerimiz yarım kalıyor. Bunlardan biri belediyeler. Bize yardımcı olan, bizimle işbirliği yapan belediyeler var olduğu sürece işlerimiz kolay yürüyor. Arsa üretmekte sıkıntı yaşamıyoruz, imar probleminde sıkıntı yaşamıyoruz. İnşaat, ruhsat, izin ve benzeri süreçte bir sıkıntı yaşamıyoruz. Okullarımızı pat pat yapıp hayata geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Ancak mülkiyet davası açıp imar, inşaat ve iskan izinleriyle ilgili bürokratik sıkıntılar çıkaran belediyeler olduğunda eğitim öğretim yapılarını inşa etmekte zorlandıklarını dile getiren Tekin, "O yüzden ben bize bu anlamda katkı veren, attığı adımlar, ürettiği çözümlerle bize alan açan Belediye Başkanımız Abdurrahman Bey'e hassaten teşekkür ediyorum." diye konuştu.
 
İkinci paydaşın da hayırseverler olduğunu aktaran Tekin, bakan olduğu andan itibaren ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu birinci ağızdan iletmek için sadece hayırseverlerin yaptırdığı okulların açılışlarına katıldığını belirtti. Tekin, Özcan Halaç'a ve ailesine teşekkür etti. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.
 
Bakan Tekin daha sonra öğretmenler odasını ziyaret ederek öğretmenlerle bir süre sohbet etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.