ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK 'YAPAY ZEKÂ UYGULAMALARI ATÖLYE PROGRAMI' HAZIRLANDI  
ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK 'YAPAY ZEKÂ UYGULAMALARI ATÖLYE PROGRAMI' HAZIRLANDI

ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK 'YAPAY ZEKÂ UYGULAMALARI ATÖLYE PROGRAMI' HAZIRLANDI

Millî Eğitim Bakanlığı, özel yetenekli öğrencilerin teknolojiyi etkin kullanmaları, bilişim alanında yeni beceriler kazanmaları ve bilgi işlemsel düşünme yeteneklerini güçlendirmek amacıyla 'Yapay Zekâ Uygulamaları Atölye Programı' hazırladı.

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce özel yetenekli öğrencilerin teknolojiyi etkin kullanmaları, bilişim alanında yeni beceriler kazanmaları ve bilgi işlemsel düşünme yeteneklerini güçlendirmeleri amacıyla 'Bilim ve Sanat Merkezleri Yapay Zekâ Uygulamaları Atölye Programı' hazırlandı.
 
Özel yetenekli öğrencileri yapay zekâ teknolojileri alanında destekleyecek olan söz konusu program, Türkiye'de bu bağlamda hazırlanan etkinlik temelli ilk program olma özelliğini taşıyor.
 
Programda, yapay zekânın temelleri, makine öğrenmesi, yapay sinir ağları, doğal dil işleme, bulanık mantık, yapay zekâ ve etik, proje geliştirme ve problem çözme öğrenme alanlarına ilişkin içeriklerden oluşan 35 farklı etkinlik yer alıyor.
 
Program kapsamındaki etkinlikleri desteklemek amacıyla oluşturulan dijital materyaller de öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine sunuluyor. Etkinlikler yoluyla öğrencilerin sınıf düzeyleri ve yaşlarına uygun şekilde, yapay zekânın dört temel çalışma alanı olan makine öğrenmesi, yapay sinir ağları, doğal dil işleme ve bulanık mantık ile yapay zekânın etik sorunlarına yönelik olarak bilgi ve becerilerin kazandırılması hedefleniyor.
 
Bilim ve Sanat Merkezleri Yapay Zekâ Uygulamaları Atölye Programı kitabına ulaşmak için tıklayınız.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.